Avaleht Meie kohta

Napoleoni kook

#kook #magustoit
~1 minuti lugemine │ Autor: A&H │ 03/04/2025

📝 Koostisosad

Kreem

Tainas


👩‍🍳 Valmistamine

Kreem

  1. Vahusta munad suhkruga.
  2. Lisa 4 spl jahu.
  3. Kuumuta piim keemiseni. Lisa veidi piima munasegule ja sega, seejärel vala segu ülejäänud piimale.
  4. Lisa vanilliin ja või.
  5. Kuumuta, kuni kreem pakseneb ja tõuseb korraks keema.
  6. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda.

Tainas

  1. Sulata või.
  2. Vahusta munad hapukoorega.
  3. Sega munasegu ja sulavõi.
  4. Lisa jahu kolmes osas.
  5. Sõtku tainas ühtlaseks.
  6. Pane külmkappi 1 tunniks.

🔥 Küpsetamine ja kokkupanek

  1. Eelkuumuta ahi 180 °C.
  2. Jaga tainas 6 ühtlaseks osaks.
  3. Rulli õhukesed plaadid ja küpseta need kuldseks.
  4. Määri jahtunud kreem plaatide vahele.
  5. Kõige ebakorrapärasem plaat pudista koogi peale.
  6. Lase külmkapis seista üleöö, et maitsed seguneksid.

Tulemuseks on võrratult kihiline ja kreemjas Napoleoni kook – klassika, mis ei vea kunagi alt!