Avaleht
Meie kohta
Piparkoogitaigen
#jõulud
#piparkook
~1 minuti lugemine │
Autor: A&H │ 29/11/2025
Kogus:
u 1,3 kg tainast
Valmistamisaeg:
25 minutit + maitsestumisaeg
📝 Koostisosad
2 dl tumedat suhkrusiirupit
150 g suhkrut
2 tl piparkoogimaitseainet
1 tl riivitud apelsinikoort
250 g võid
2 muna
10 dl nisujahu
2 tl söögisoodat
🍯 Valmistamine samm-sammult
Pane siirup, suhkur, piparkoogimaitseaine ja apelsinikoor potti.
Kuumuta keemiseni.
Tükelda või ja lisa potti – kuumuta sulamiseni.
Tõsta pott tulelt.
Klopi munad lahti ja lisa potti, sega.
Sega kuivained omavahel ning lisa sõeludes ülejäänud ainetele.
Sega tainas ühtlaseks.
Lase tainal külmkapis maitsestuda vähemalt paar tundi, veel parem
mõni päev
.
⭐ Küpsetamine
Rulli tainas jahusel pinnal lahti.
Vormi piparkoogid.
Küpseta
175 °C
juures, kuni piparkoogid on kaunilt pruunid ja valmis.
Tee ka nii!
kardemoni
kaneeli
ingverit
nelki
🎄 Head küpsetamist!